500 g peste alb, 150 g unt, 5 oua, piper, 300 ml lapte, zeama de lamaie, sare, 40 g pesmet, 40 g faina.
Pestele alb se curata, se spala, se dezoseaza si se toaca marunt. Se pregateste un sos alb din: 100 g unt, faina si lapte. Se amesteca pestele cu sosul alb, zeama de lamaie, galbenusurile, sare, piper si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si pesmet. Se coace la cuptor timp de 30-40 minute. Se serveste imediat.
Budinca de branza de vaci
500 g branza de vaci, 5 oua, 2 linguri gris, o lingura unt, 2 linguri stafide, 3 linguri zahar, zahar vanilat.
Se sfarama bine branza de vaci cu o furculita sau se da prin sita si se amesteca apoi cu gris, galbenusurile batute, stafide, zahar si albusurile spuma; se pune intr-o forma unsa cu unt. Se da la cuptor sa se coaca. Cand este gata se rastoarna pe o farfurie si se presara zahar vanilat. Este mai dietetica daca se pune in cuptor la copt in baie de apa. Se serveste cu un sirop de fructe sau dulceata.
Comentarii