150 g mazare, 100 g sunca, o ceapa, 6 cesti supa de carne, patrunjel verde, smantana, sare.
Ceapa se taie marunt si se caleste, iar cand este aurie se adauga mazarea, sunca taiata marunt si supa. Se fierb pana se patrunde mazarea, apoi se adauga sarea. Cand mazarea s-a fiert, se scoate sunca si se paseaza supa de legume. Cand se serveste se adauga sunca, patrunjelul verde si smantana.
Chec
500 g zahar pudra, 8 oua, 200 g unt, 700 g faina, 200 ml lapte, o lamaie, 100 g stafide, 200 g rahat, 50 g nuci, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat.
Galbenusurile se freaca bine cu 300 g zahar, pana se dizolva. Se adauga laptele, untul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si praful de copt dizolvat in zeama de lamaie. Se bate bine si apoi se adauga faina. Albusurile se bat spuma separat cu restul de zahar. Cele doua compozitii se amesteca, se pun stafidele, rahatul taiat cubulete si nucile, rupte bucati mici. Se coace la foc potrivit, in tavi de chec unse cu unt si pudrate cu faina.
Comentarii