700 g peste, 2 cepe, 1 ou, 2 foi de dafin, câteva cuisoare, o lingura mustar, 2 litri a-pa, o lingura otet, sare, piper.
Pestele se curata si se spala. Intr-o oala se pune apa, sare, piper, otetul, ceapa tocata, foile de dafin, cuisoarele si pestele. Se lasa sa fiarba la foc mic 20 minute. Se strecoara iar carnea se curata de oase si se zdrobeste impreuna cu ceapa. Compozitia rezultata se amesteca intr-un castron cu oul si mustarul. Peste aceasta se toarna supa clocotita.
Chec cu brânza dulce
3 oua, 19 linguri ulei, 18 linguri lapte, 19 linguri zahar, o lingurita bicarbonat stins cu lamâie, 18 linguri faina.
Umplutura: 300 g brânza, 2 linguri gris, zahar dupa gust, 2 oua, 1 plic zahar vanilat.
Toate ingredientele se amesteca bine si la urma se pun 18 linguri cu faina si 2 plicuri de vanilie. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara si se toarna compozitia in tava. Umplutura se prepara din brânza, gris, zahar dupa gust, oua si un plic de vanilie se amesteca bine intr-un bol. Brânza se toarna peste compozitia de chec cu lin-gura. Se pune la copt pentru 40-45 minute. La sfârsit, dupa ce esta gata, se pudreaza cu zahar farin.
Comentarii