300 g aluat foitat (300 g unt sau margarina, 325 g faina, un galbenus de ou, 5 g sare), 300 g mazare fiarta, 300 g porumb fiert, 25 g unt, 25 g faina, 300 ml lapte, 100 g parmezan ras, 6 cepe, sare, piper.
Se prepara din unt, faina si lapte un sos Bechamel, la care se adauga ceapa taiata felioare subtiri si parmezanul ras. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca mazarea, porumbul fiert si ouale batute. Se potriveste de sare si piper. Se întinde din aluatul foitat o foaie subtire cu care se îmbraca o forma cu fundul si bordurile demontabile si se toarna în ea compozitia preparata înainte. Se acopera umplutura cu un disc din foaia de aluat, tinut deoparte, în mijlocul careia se lasa o deschizatura în forma circulara, prin care se vede o parte din interiorul tartei. Se coace în cuptorul încins, circa 45 minute.
Comentarii