Un pui de aproximativ 1,5 kg, 300 g carne de miel, sare, 400 g ciuperci mici, 200 g unt, 120 g fasole boabe, 1 lingurita de boia iute, un vârf de cutit de scortisoara. Fasolea se pune in apa rece inainte cu o seara. In untul topit si incins se prajeste de jur imprejur puiul. Se scoate si se tine la caldura. Tot in acelasi unt se prajeste si carnea de miel (curatata si taiata bucati). Intr-o oala se pun puiul, carnea de miel, apa, se adauga jumatate de condimente si fasolea (care in prealabil a fost si prajita in untul ramas de la pui si de la miel). Se fierbe totul intâi la foc mare, apoi la foc mic. Intre timp se prajesc in unt ciupercile curatate si se adauga restul condimentelor. Când se serveste se pune in farfurii intâi carnea, apoi fasolea si deasupra se stropeste cu zeama.
Comentarii