3 teline mari, 5 linguri unt sau ulei, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura smantana sau bulion de rosii, patrunjel verde, o lingurita faina, suc de lamaie.
Se curata telina, se taie felii groase care se pun la fiert. Se taie ceapa marunt si se caleste intr-o cratita cu unt impreuna cu ciupercile taiate fin, apoi se pune o lingurita de faina desfacuta in apa rece si se lasa la fiert 20 de minute. Se adauga telina si se mai lasa putin sa fiarba la foc mic. Se pun sare, patrunjel verde, tocat marunt, sucul de la o lamaie. Se adauga o lingura cu smantana sau bulion de rosii si se lasa sa scada la cuptor.
Chec cu stafide
5 oua, zahar cat cantaresc ouale, aceeasi cantitate de faina si de stafide amestecate cu nuci sau migdale, coaja de lamaie, unt pentru uns forma.
Se bat bine albusurile cu zahar, ca la bezea. Se adauga galbenusurile si faina cernuta, stafidele amestecate cu migdale taiate fin si coaja rasa de lamaie. Se unge o forma cu unt, se presara faina, se toarna compozitia, se pun cateva migdale taiate deasupra si se coace la foc potrivit.
Comentarii