1 kg carne de vitel, 2 cepe, 50 ml ulei, o cana supa, 500 g castraveti murati, 1 pahar suc de rosii, patrunjel verde, cimbru, o lingura bulion.
Carnea de vitel se taie cubulete, ceapa se toaca julien si se pun impreuna la calit intr-o cratita cu ulei, apoi se stinge cu o cana de supa si se lasa sa fiarba o jumatate de ora. Castravetii murati se taie rondele, se spala sub jet de apa, se scurg bine si se adauga peste carnea pusa la fiert. Dupa o jumatate de ora se adauga piper, un pahar cu suc de rosii, iar la urma, adaugam patrunjelul tocat, cimbru si o lingura de bulion. Se mai da cateva clocote.
Prajitura cu migdale
150 g miere, 50 g migdale pisate, 100 g faina, 100 g unt, 75 g cacao, 1 ou, 4 galbenusuri.
Se bat galbenusurile cu oul intreg, se adauga mierea, untul topit, apoi cacaua, migdalele si faina. Cand este bine amestecat, se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor, la foc potrivit.
Comentarii