O varza rosie mica, 1 mar mare, 250 ml vin rosu sec, 50 g nuci coapte, o lingurita zahar, o lingurita chimen, o lingurita piper rosu boabe, o lingura ulei de masline, 2-3 pahare apa.
Varza se toaca marunt si se freaca bine cu sare. Se rade marul pe razatoarea mare, se adauga nucile tocate, uleiul de masline si se caleste la foc mare cateva minute pana ce scade zeama lasata. Se pun peste mere, varza, vinul, zaharul, chimenul si piperul, se micsoreaza focul, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba aproximativ o ora si jumatate, amestecand si mai adaugand un pahar cu apa la fiecare jumatate de ora.
Pateuri cu nuca si sirop cu lamaie
300 g miez de nuca tocat, 50 g zahar, 1 ou, 1/2 lingurita scortisoara macinata, 250 g foietaj, unt.
Sirop: 300 g zahar, 300 ml apa, o lingura suc de lamaie, coaja de lamaie.
Se amesteca miezul de nuca, oul batut, zaharul si scortisoara. Aluatul se taie in dreptunghiuri iar apoi fiecare se umple cu miez de nuca si se preseaza marginile. Se asaza intr-o tava unsa cu unt, se da la cuptor. Siropul se prepara fierband ingredientele pana scad la jumatate. Cand se scot pateurile din cuptor, se pune siropul deasupra si se lasa sa se insiropeze.
Comentarii