5 vinete, 2 cepe, 2 ardei grasi, 5 rosii, usturoi, o legatura patrunjel, sare, piper, ulei de masline.
Se spala bine toate legumele, apoi curatam vinetele de coaja, avand grija sa lasam o parte curatata si una nu. Dupa aceea, le taiem rondele si le prajim intr-o tigaie cu ulei de masline incins. Dupa ce s-au patruns putin, le lasam la scurs pe un prosop absorbant de bucatarie. Intr-un vas asezam un rand de rondele de vinete iar in mijlocul fiecareia punem cate un catel de usturoi. Separat, calim ceapa si ardeiul tocate marunt, dam rosiile pe razatoare, le adaugam peste acestea si le tinem pe foc pana se face un sos. Peste rondelele de vinete punem o parte din sos, iar daca mai raman rondele, mai punem un rand peste care mai adaugam usturoi si sos de rosii, pana cand acestea se termina. Lasam mancarea la cuptor pana se rumeneste. Se presara patrunjel tocat fin.
Spuma de mere
500 g mere, 2 1/2 pahare apa, 3/4 pahar zahar, 15 g gelatina.
Se spala merele, se taie sferturi, se curata de samburi si se fierb in apa pana ce devin moi. Se scurge zeama in alt vas, iar merele se dau prin sita. In zeama de mere strecurata se adauga gelatina, se dizolva, se pune zaharul si se lasa sa dea un clocot. Dupa ce s-a racit, se toarna zeama de mere intr-un vas inalt, se adauga piureul de mere si se bate pana se face ca o spuma. Se asaza in cupe sau in cesti si se serveste.
Comentarii