O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 3 linguri unt, o lingura faina, 100 g brânza rasa, sare.
Se fierbe o limba de vitel cu ceapa si zarzavatul. Se curata de piele si se taie în cubulete. Se face un sos gros ca o smântâna, dintr-o lingura de unt cu o lingura de faina. Se stinge cu zeama în care a fiert limba si se amesteca bine cu bucatile de limba. Orezul se prajeste usor în unt si se stinge cu 2 cesti de zeama limpezita în care a fiert limba. Când orezul este fiert se amesteca bine cu putin unt si 100 g de brânza rasa. Se pune într-o forma unsa cu unt. Se da câteva minute la cuptor, se rastoarna pe farfurie, iar la mijloc se asaza limba.
Prajitura aperitiv
4 oua, 500 g brânza burduf, 150 g unt, 300 g salam, 200 g smântâna, 250 g faina, bicarbonat de sodiu, sare, piper, patrunjel verde tocat.
Pentru ornat: felii de rosii, de ardei, bucatele de salam, oua fierte.
Ouale întregi se bat cu untul, se adauga brânza de burduf, smântâna, apoi se pun salamul tocat si faina amestecata cu bicarbonatul. Se adauga în compozitie patrunjel verde tocat, se sareaza, se pipereaza. Compozitia se toarna într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra se pun felii de rosii, ardei, salam, oua fierte etc. Se coace la foc potrivit si când este caldut se poate taia felii.
Comentarii