4 pere, o telina, 4 lingurite nuci tocate, 3 linguri bulion, 2 linguri ulei, 1 ou fiert, 4 linguri smantana sau iaurt.
Perele si telina se taie în felii subtiri, se amesteca bine cu nucile. Bulionul se subtiaza cu ulei, smantana si se toarna peste salata. Se orneaza cu felii de ou.
Negresa
4 oua, 1 pachet unt, 3 linguri cacao, 2 cani zahar, o cana faina, 1/2 cana lapte, o lingurita bicarbonat, arome.
Se pune laptele la fiert cu zaharul si cacaua. Dupa ce a clocotit, jumatate din siropul rezultat se da la rece si în cealalta jumatate se adauga untul, bicarbonatul, faina, galbenusurile, apoi albu surile batute spuma. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se pune aluatul si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt si s-a racit, se toarna deasupra siropul dat la rece si amestecat cu arome, apoi prajitura se pastreaza la frigider.
Comentarii