15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze varza creata, marar proaspat, cuburi de gheata.
Se taie cuburi marul si castravetele. Se pun în blender împreuna cu sucul de lamaie, spanacul, varza si mararul. Se adauga 6 cuburi de gheata si se mixeaza bine totul. Se toarna în pahare si se serveste imediat.
Chec cu nuci
250 g faina, 300 g zahar, 100 ml ulei, 300 g nuca, 20 g cacao, 10 oua, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, o esenta rom.
Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se toarna treptat uleiul si se amesteca bine. Se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaua, se omogenizeaza si se adauga albusurile batute spuma. La final se pune miezul de nuca tocat marunt si se încorporeaza usor. Se tapeteaza doua forme de chec cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coc 60 minute la foc moderat.
Comentarii