400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb, 200 g creveti, 1 cub concentrat de legume, 125 g smântâna, 2 linguri ulei de masline, 6 frunze menta, sare, piper.
Din cubul de legume se pregateste 600 ml de supa. Se curata ceapa, se toaca, apoi se înabusa în unt încins, împreuna cu mazarea congelata. Se stinge cu vin alb, se toarna supa si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se mai fierbe timp de 10 minute, pâna se înmoaie mazarea. Se curata crevetii, se spala si se usuca. Supa preparata se paseaza, se asezoneaza cu smântâna si se condimenteaza dupa gust. Crevetii se prajesc 2-3 minute în ulei de masline, apoi se potriveste gustul de piper si sare. Se taie menta si se pune peste creveti. Se servesc adaugati peste supa.
Mousse de capsuni
400 ml frisca lichida, 1 plic zahar vanilat, 80 g zahar pudra, 500 g capsuni, 7 ml zea-ma de lamâie, 10 g gelatina.
Se pune frisca lichida într-un bol si se mixeaza. Când s-a întarit, se adauga zaharul vanilat, zaharul pudra si se mai mixeaza putin pâna se încorporeaza, apoi se da la frigider. Capsunile spalate si taiate cubulete se pun într-un blender. Se adauga zeama de lamâie si se mixeaza bine pâna se obtine un piure de capsuni. Gelatina se hidrateaza în 50 ml de apa rece si când este gata se topeste pe baie de aburi. Intr-un bol mare, se pun piureul de capsuni, gelatina topita si frisca batuta, se amesteca usor cu o spatula pâna se obtine mousse-ul de capsuni. In pahare se pun piure de capsuni, apoi mousse-ul si se da la frigider pentru câteva ore. Inainte de servire se decoreaza cu capsuni.
Comentarii