1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte, 300 g smântâna, piper, sare.
Se curata telina, se spala, se taie cuburi. Se fierbe în apa cu sare si se strecoara. Din unt, faina, lapte si smântâna se prepara un sos, care se condimenteaza cu piper si sare. Se asaza telina într-o cratita, se toarna sosul peste telina si se da vasul la cuptor timp de 10 minute.
Pateuri cu nuca si sirop cu lamâie
300 g miez de nuca tocat, 50 g zahar, 1 ou, 1/2 lingurita scortisoara macinata, 250 g foietaj, 170 g unt.
Pentru sirop: 300 g zahar, 300 ml apa, o lingurita suc de lamâie, 1/2 lingurita coaja de lamâie.
Se amesteca miezul de nuca, oul batut, zaharul si scortisoara. Aluatul se taie în dreptunghiuri, iar fiecare se umple cu miez de nuca si se preseaza marginile. Se asaza într-o tava unsa cu unt, se da la cuptor. Pentru sirop se fierb ingredientele pâna scade la jumatate. Când se scot pateurile din cuptor, se pune siropul deasupra si se lasa sa se însiropeze.
Comentarii