2 vinete, sare, 2 linguri ulei.
Sos aromatizat: 100 ml ulei de masline, sare, 3 catei de usturoi, frunze proaspete de busuioc.
Vinetele se spala si se sterg de apa. Cu un cutit cu lama lunga se taie pe lung, în fâsii groase de 1 cm, apoi se sareaza bine si se pun la scurs într-o strecuratoare pentru 30 de minute. Dupa aceea se storc bine între palme ca sa elimine apa din ele si se ung cu ulei pe ambele fete. Separat, într-un bol mic se zdrobesc cateii de usturoi si se amesteca bine cu ulei de masline si cu frunze tocate de busuioc. Puteti folosi si busuioc uscat. Apoi se potriveste de sare. Intr-o tigaie neunsa cu grasime se asaza feliile de vânata, prajindu-le bine pe ambele fete. Se întorc de mai multe pe ori de pe o parte pe alta. Când sunt gata se scot pe o farfurie si se ung imediat cu sos. Se pot servi calde sau reci.
Briose cu nuci
250 g nuci tocate, 200 g faina, 200 g zahar brun, 300 ml apa, 6 linguri ulei, 10 g praf de copt.
Intr-un bol se amesteca faina cu nucile tocate, zaharul brun si praful de copt. Se toarna apa si uleiul, apoi se amesteca bine cu un tel pâna aluatul este fara cocoloase. Se toarna aluatul în formele de briose, aproximativ jumatate din volum. Se coc la foc potrivit, 30-35 minute, pâna se rumenesc.
Comentarii