Proportia divina si piramida ideala
În urma articolelor despre teoria constructala, elaborata de inginerul american de origine româna Adrian Bejan, si despre sirul lui Fibonacci si numarul de aur, am primit la redactie si vizita altui cercetator în domeniu, bucuresteanul Mircea SERBAN. Pasiunea sa a prins contur, din mai multe puncte de vedere, ce nu pot face obiectul unui singur articol.
Proportia divina si piramida ideala
În urma articolelor despre teoria constructala, elaborata de inginerul american de origine româna Adrian Bejan, si despre sirul lui Fibonacci si numarul de aur, am primit la redactie si vizita altui cercetator în domeniu, bucuresteanul Mircea SERBAN. Pasiunea sa a prins contur, din mai multe puncte de vedere, ce nu pot face obiectul unui singur articol. În cele ce urmeaza, reproducem câteva dintre concluziile acestui cercetator, referitoare la proportia divina si la piramida ideala.
Constanta cercului are alta valoare!
Goethe întrevedea în spirala logaritmica derivata din proportia divina „simbolul matematic al vietii si al evolutiei spirituale”. Inspiratia (?) l-a condus si pe d-l Mircea Serban la sesizarea unor corelatii existente între formele si corpurile geometrice, unele totalmente ignorate si neconsemnate în vreo lucrare de specialitate. Astfel este raportul dintre muchiile cubului si dodecaedru, egal cu numarul de aur. În mod surprinzator, unghiul de opozabilitate al palmei umane este acelasi cu controversatul unghi de la baza Piramidei lui Keops si – sustine cercetatorul român – cu cel de la baza Marii Piramidei Albe din China (de doua ori mai mare ca dimensiuni si de opt ori mai mare ca volum, decât prima). Un si mai interesant rezultat al cercetarilor d-lui Serban, numarul pi (constanta cercului), esential pentru matematica, are o alta valoare decât cea stiuta, respectiv 3,1446…, deci mai mare cu peste 3% si se calculeaza pe baza numarului de aur! Pâna în prezent, descoperirile de exceptie ale cercetatorului român nu au fost contestate de nimeni. Domnia sa considera, de altfel, ca aceasta corelatie va determina, mai devreme sau mai târziu, transformari esentiale în aproape toate domeniile stiintifice si mai ales în cel al stiintelor de granita.
Piramida si ADN-ul
D-l Serban a conceput o constructie piramidala, mai exact o proiectie plana având baza înscrisa într-un cerc cu raza egala cu numarul de aur. Concluzia sa a fost ca în piramidele cu o anumita configuratie apare si se dezvolta un tip special de energie, de natura biologica si cosmica, având efecte multiple si surprinzatoare. Ulterior, câtiva specialisti români aveau sa fotografieze în infrarosu vortexul format în interiorul unei piramide, stabilind ca acesta are configuratia spiralei ADN-ului uman! De altfel, asociatiile de idei, trecând prin matematica, dar si prin numerologie, sunt multiple. Din calculele d-lui Mircea Serban rezulta ca ar fi fost posibila utilizarea, de catre constructorii Marii Piramide, a unei alte constante a cercului (pi), derivata din proportia divina. Problema ramâne însa deschisa opiniei si analizei specialistilor. În ceea ce-l priveste, cercetatorul bucurestean ne-a declarat ca s-ar simti multumit daca ideile sale ar incita la meditatie un numar cât mai mare de specialisti si nespecialisti, asupra mesajului Marelui Arhitect al piramidelor, privind perfectiunea Creatiei. Meditatie la care îi invitam si pe cititorii „Magazinului”.
Lumea secreta de sub piramidele egiptene
Descoperirea unui al doilea oras subteran la Gizeh ridica întrebari fundamentale despre...
Comentarii