Sunt necesare: 6 oua, 6 linguri zahar, un bol cu visine din visinata (fara sâmburi), un bol cu nuca prajita si macinata, 6 linguri de faina, zahar vanilat, 200 g unt, 6 linguri zahar pudra, câteva linguri de gem acrisor, 200 g frisca, esenta de lamâie si de rom. Se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se amesteca si se incorporeaza faina. Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu unt si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca apoi se taie din blat o foaie groasa de un centimetru, de farâmiteaza si se amesteca bine cu 6 linguri de zahar pudra, unt, nuci, visinele taiate marunt si aromele. Blatul ramas se stropeste cu putin sirop rece, se unge cu gem acrisor si se intinde crema cu visine. Se orneaza cu frisca si se lasa 2 ore la frigider.
Comentarii