Am primit de la compania germana BSC Music, fondata în octombrie 1988 de bateristul si muzicianul Christoph Buhring-Uhle, la München, doua albume, trei cd-uri cu muzica instrumentala new age, muzica ambientala editata sub eticheta Prudence. Sub semnatura Ginkgo Garden, acum o luna, Casa Prudence a scos albumul Letters from Earth (Scrisori de pe Pamânt), un fel de celebrare plina de bucurie si de relaxare a unui arbore minune, Ginkgo biloba, cel mai vechi copac de pe Planeta noastra.
Am primit de la compania germana BSC Music, fondata în octombrie 1988 de bateristul si muzicianul Christoph Buhring-Uhle, la München, doua albume, trei cd-uri cu muzica instrumentala new age, muzica ambientala editata sub eticheta Prudence. Sub semnatura Ginkgo Garden, acum o luna, Casa Prudence a scos albumul Letters from Earth (Scrisori de pe Pamânt), un fel de celebrare plina de bucurie si de relaxare a unui arbore minune, Ginkgo biloba, cel mai vechi copac de pe Planeta noastra. Autorul acestui album este compozitorul german Eddy F. Mueller, cel care, înainte de a semna muzica sub acest pseudonim, a scos pe piata 11 albume muzicale semnate Birdy. Muzica lui Birdy a fost folosita în peste 2000 de filme, video si reclame comerciale. Scrisori de pe Pamânt este al treilea album Ginkgo Garden dupa Leaves of Hope (Frunzele Sperantei) si Secret Call (Chemarea Secreta). Acest ultim album este o opera complexa, continând 13 scrisori muzicale trimise de pe Pamânt catre alte civilizatii din Univers. Înca o data, Eddy F. Mueller reuseste sa construiasca niste poduri imaginare între Est si Vest, muzica si pictura, omenire si natura, Rai si Pamânt. O muzica fascinanta, realmente.
Caffe Concerto Strauss Un fenomen muzical încântator al secolului al XIX-lea si al primelor doua decenii ale secolului al XX-lea cunoaste astazi o spectaculoasa revenire. Este vorba despre ceea ce cunoscatorii denumesc „Caffe concert” sau „Concertino”. Cele mai frumoase concertino povestesc despre atmosfera ambigua a acelor ani de dinaintea izbucnirii primului razboi mondial. Muzica acestor piese are ea însasi elemente de ambiguitate, si asta pentru ca este un gen muzical care pastreaza legatura cu muzica „serioasa”, clasica, dar e compusa pentru a delecta si a binedispune. Unul dintre cei mai mari compozitori de caffe concert sau concertino a fost Johann Strauss jr. Acesta este si motivul pentru care o orchestra româno-italiana, înfiintata în 1990 la Cesena, si-a luat numele compozitorului austriac: CAFFE CONCERTO STRAUSS. Directorul muzical si primul violonist Cristian Pintilie a reusit sa strânga laolalta un grup omogen de instrumentisti virtuosi, toti cei opt membri ai orchestrei combinând o profunda muzicalitate cu o cunoastere temeinica a istoriei epocii sfârsitului de secol. Repertoriul acestei orchestre „de buzunar” trece dincolo de opera lui Strauss. Caffe Concerto Strauss interpreteaza uverturi simfonice, selectii din opere si operete, cântece populare, precum si dansuri traditionale (vals, polka si cadriluri). Ascult acest cd intitulat Momenti Musicali (Momente muzicale) si înteleg de ce chiar si Luciano Pavarotti s-a aratat captivat de acest grup si de muzica pe care cei sapte muzicieni sub conducerea lui Cristian Pintilie o interpreteaza. Într-un fel unic.
O noapte petrecuta la muzeu
Pentru prima data în istoria sa, National Gallery din Londra ofera un...
Comentarii