Foarte recent, Electrecord, casa de discuri care tine piept avalansei de gunoaie muzicale editate de mai bine de un deceniu, a pus la dispozitie melomanilor un exceptional compact disc de muzica clasica, intitulat, ca pentru ochii occidentului, Performers for the third millenium (corect „millennium”, adica „Interpreti pentru mileniul trei”). Interpretele sunt trei tinere instrumentiste: Irina-Maria Lupescu (vioara), Ioana Belioran (pian) si Elena-Laura Miron (oboi), care cânta împreuna lucrari semnate de Chopin, Hindemith, Loeillet, Constantinescu, Liszt si Enescu.
Foarte recent, Electrecord, casa de discuri care tine piept avalansei de gunoaie muzicale editate de mai bine de un deceniu, a pus la dispozitie melomanilor un exceptional compact disc de muzica clasica, intitulat, ca pentru ochii occidentului, Performers for the third millenium (corect „millennium”, adica „Interpreti pentru mileniul trei”). Interpretele sunt trei tinere instrumentiste: Irina-Maria Lupescu (vioara), Ioana Belioran (pian) si Elena-Laura Miron (oboi), care cânta împreuna lucrari semnate de Chopin, Hindemith, Loeillet, Constantinescu, Liszt si Enescu. Daca între timp, violonista Irina Maria Lupescu se afla la a doua aparitie discografica, debutul ei înregistrându-se anul trecut cu un recital de sonate, pe un cd editat tot de Electrecord, celelalte doua instrumentiste se afla acum la ora debutului, motiv pentru care cred ca merita sa fie cunoscute mai bine. Iata câteva scurte date personal ale trioului.
Violonista Irina Maria Lupescu, nascuta în 1979 la Bucuresti, a început studiul viorii la 5 ani. A terminat de curând Academia de Muzica din Ierusalim, la clasa maestrului Avy Abramovici si este membra a Orchestrei de Camera a Academiei de Muzica din Ierusalim, la partida viorii I. A câstigat o groaza de premii nationale si internationale si a concertat deja într-o multime de tari: Danemarca, Franta, Cehia, Germania, Spania, Elvetia, Grecia, Israel si, bineînteles, România.
Oboista Elena Laura Miron (nascuta 1979, la Bucuresti) a absolvit Liceul de Muzica „George Enescu”, fiind acum studenta la Universitatea Nationala de Muzica. În anul 2000 a participat la cursurile de vara organizate de renumitul oboist si profesor Hans Elhorst. Premii numeroase si dese concerte în Bucuresti si în tara.
Pianista Ioana Delioran (nascuta în 1982, la Brasov) se apuca de studiu la 7 ani. Termina si ea Liceul de Muzica „George Enescu” pentru ca azi sa o gasim studenta la Universitatea Nationala de Muzica, fapt ce n-o împiedica sa concerteze în tara si peste hotare, participând, ca solista, si în programul unor orchestre filarmonice aflate sub bagheta dirijorilor Ovidiu Balan, Valentin Doni sau Cristian Neagu. Trei fete care încânta urechea iubitorului de muzica si care dau masura talentului lor recunoscut de toata lumea, acum, chiar la începutul mileniului.
Prima rezervatie de casaloti din lume
Dominica, un mic stat insular din Marea Caraibilor, a anuntat crearea primei...
Comentarii