• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 11 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 11 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Stiinta si tehnologie în „lumea umbrelor”…

Stiinta si tehnologie în „lumea umbrelor”…

24 august 2000
in Amprente ale spiritualitatii
A A

          Oricât ar parea de ciudat pentru noi, cei ce traim departe de „lumea umbrelor”, aceasta se foloseste de toate cuceririle stiintei si nu se da inlaturi nici de la exploatarea capacitatilor..

          Oricât ar parea de ciudat pentru noi, cei ce traim departe de „lumea umbrelor”, aceasta se foloseste de toate cuceririle stiintei si nu se da inlaturi nici de la exploatarea capacitatilor… paranormale ale unora. In episodul de fata, reprodus, in exclusivitate, din lucrarea „Servicii secrete straine”, vol. II, autori: M. Ureche si A. Rogojan, Ed. PACO, 2000, vom cunoaste câteva astfel de preocupari ale C.I.A.. (A.H.)
          
           Directoratul pentru Stiinta si Tehnologie al C.I.A. (D.D.S.T.) are atributii în dezvoltarea unor tehnologii de culegere a informatiilor; proiectarea si executia mijloacelor tehnice necesare culegerii informatiilor; înregistrarea, stocarea, prelucrarea si difuzarea informatiilor provenite din emisiunile radio-tv externe, precum si din recunoasterea aeriana; asigurarea aparaturii, asistentei de specialitate si a personalului care instaleaza, întretine ori exploateaza mijloacele tehnice de culegere de informatii în strainatate, la cererea Directoratului Operatii sau a statiilor C.I.A. din strainatate. De acest directorat depind si activitatile de supraveghere realizate prin sateliti sau cu avioane sau dirijabil, inclusiv culegerea de informatii meteorologice, cu dublu scop: studiul miscarilor aerului în scopul detectarii propagarii produselor radioactive si posibilitatea folosirii armei meteorologice. Satelitii utilizati de C.I.A. pentru scopuri de spionaj au furnizat informatii esentiale ducerii razboiului din Golful Persic. Toate pregatirile Irakului au fost strict monitorizate, prognozându-se cu 24 de ore înainte invadarea Kuweitului. Ulterior, a putut fi indicata pozitia exacta în teren a fiecarui tanc sau piesa de artilerie grea, comandantii militari putând urmari toate miscarile inamicului.
           Cu ajutorul satelitilor s-a putut dovedi ca „întreprinderea farmaceutica” din Libia este, în realitate, o uzina de producere a armelor chimice. Tot prin sateliti, au fost surprinse încercarile Irakului de a ascunde echipamentele nucleare, pentru a nu fi gasite de inspectorii O.N.U. Laboratoarele de cercetari si experimentari chimico-toxicologice ale directoratului au produs si experimentat o gama larga de otravuri sau produse biologice destinate operatiunilor acoperite „umede” (atentatelor).
           De asemenea, dupa cum a pus în evidenta Congresul S.U.A., atât C.I.A., cât si D.I.A. (Directia Informatiilor Armatei) s-au folosit, în cadrul unui program pentru care au fost alocate 20 de milioane de dolari, de persoane cu capacitati paranormale (pentru uciderea liderului libian Ghadafi, care a esuat; aflarea locului unde erau tinuti ostaticii americani în Ambasada S.U.A. de la Teheran – 1980; în vederea descoperirii locului unde era tinut ostatic, de catre Brigazile Rosii, generalul Dozier – eliberat în 1981; depistarea submarinelor nucleare sovietice – 1979; indicarea locurilor unde sunt amplasate centralele atomice si a depozitelor de plutoniu nord-coreene). Lucrari recente publicate în Occident sustin ca unele rezultate au fost posibile. Se afirma astfel ca unul dintre cei apti sa „vada la distanta”, Joe Moneagle, ar fi descoperit un submarin comunist în apropierea unei baze militare secrete americane, iar în anul 1984 acesta a fost decorat pentru furnizarea unor informatii referitoare la circa 150 de obiective suspecte, imposibil de detectat prin folosirea unor mijloace conventionale. În timpul razboiului din Golf s-a inventat „bomba psihica” asupra mintii lui Saddam Hussein.
           Agentii secreti „senzitivi” au fost considerati, dupa investigatiile Congresului, inutili de catre C.I.A., dar extrem de importanti de catre D.I.A., care a capatat sustinerea minoritatii neoconservatoare din Congres, al carei lider este Newt Gingrich. Davis Morehouse, fost maior în armata S.U.A. si agent „senzitiv”, a relatat ca la programul investigat în Congres au luat parte 18 persoane cu calitati paranormale, din care doua au murit în urma experientelor. Programul a fost asistat de renumiti experti psihiatri, întrunind aprecieri controversate. Directoratul are un rol aparte în perfectionarea sistemelor de legatura cu agentura prin intermediul telefoniei mobile sau al computerelor portative care transmit fotografii prin sisteme de codificare numerica, greu sau imposibil de depistat. Progresele tehnologiilor informatice nu au ramas nici ele în afara „operatiunilor acoperite”. În acest sens, se mentioneaza ca agentii C.I.A. pot realiza sabotaje prin intermediul tehnologiei hardware computerizata exportata de catre companiile furnizoare, astfel încât clientii sa nu o poata folosi în scopurile urmarite. O astfel de operatiune ar fi realizata în scopul împiedicarii Coreii de Nord sa utilizeze tehnologia importata în producerea bombei atomice.
          

ShareTweet
Articolul precedent

Prune în aluat de clatite

Urmatorul Articol

Bors de legume

Articole Similare

Amprente ale spiritualitatii

Biserica Domneasca din Pitesti

30 iunie 2025

Reper al orasului si monument istoric, Biserica Domneasca din Pitesti este închinata...

Amprente ale spiritualitatii

Biserica „Sfântul Mina” – Vergu

16 iunie 2025

Emblematica pentru viata spirituala a Capitalei, Biserica „Sfântul Mina” – Vergu din...

Amprente ale spiritualitatii

Manastirea Surpatele

26 mai 2025

Aflata în judetul Vâlcea, comuna Frâncesti, satul Surpatele, manastirea cu acelasi nume,...

Amprente ale spiritualitatii

Catedrala Sfântul Spiridon Nou

5 mai 2025

Aflata pe Calea Serban Voda din Bucuresti, Biserica Sfântul Spiridon Nou –...

Amprente ale spiritualitatii

Manastirea Brebu – Caras Severin

16 aprilie 2025

Manastirea Brebu, din satul cu acelasi nume din judetul Caras-Severin, este un...

Amprente ale spiritualitatii

Manastirea Durau

1 aprilie 2025

Dat fiind ca doar cu câteva zile în urma, pe 25 martie,...

Urmatorul Articol

Bors de legume

Supa-crema de Bruxelles

Salata de ciuperci cu sfecla

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

3 iulie 1423 – S-a nascut regele Ludovic al XI-lea al Frantei

7 iulie 2025

Supranumit „Regele Paianjen” pentru firea sa vicleana si reteaua de aliante si...

Citeste mai departe
Blitz

„Schema feniciana” – o comedie neagra pentru zile albe

7 iulie 2025

Cunoscutul, dar si controversatul regizor Wes Anderson revine în atentia publicului cu...

Citeste mai departe
Blitz

Colectie vestimentara

7 iulie 2025

Expozitia ROYAL, care include lucrari inspirate din viata si activitatea Reginei Maria,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii simple

7 iulie 2025

Mai ales vara, multe femei se plâng de senzatia de picioare obosite...

Citeste mai departe
Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.