3 l apa, bors, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastârnac, 1 ceapa, 2 cartofi, câteva frunze de varza, putina fasole verde, 150 g mazare verde, 1 dovlecel mic, 3-4 bucatele conopida, 1 ardei gras, 3 rosii, 100 ml ulei sau 100 g unt, 2 galbenusuri, 2-3 linguri smântâna, leustean, sare, piper. Se curata zarzavatul si se taie fideluta sau cubulete; la fel ceapa. Se incinge uleiul, se calesc morcovul si ceapa apoi se pun si celelalte zarzavaturi si se inabusa bine. Se toarna o ceasca de apa calda si se fierbe inabusit. Se pune apa, se sareaza, se pipereaza si când zarzavaturile sunt aproape fierte se agauga rosiile decojite si taiate marunt. Se mai da un clocot si se adauga borsul fiert si strecurat. Se pune leusteanul tocat marunt si dupa ce a dat in clocot se trage deoparte oala, se drege borsul cu galbenusurile batute cu smântâna. Se serveste cu saleuri cu chimen.
Comentarii