½ kg varza de Bruxelles, 500 g oase, 100 g unt, 2 cepe, 1 lingura faina, 150 g cartofi, ½ pahar lapte, 1 ou, sare, 2 ½ l apa. Se spala bine oasele, se sparg pe lungime apoi se asaza pe foc cu apa. Se lasa sa fiarba 1 ½ – 2 ore. Se curata ceapa, se taie felii subtiri si se amesteca intr-o cratita cu ¾ din cantitatea de unt, se adauga faina, apoi cartofii taiati felii si varza. Se amesteca totul bine lasându-se 5-10 minute in vasul acoperit. Se adauga zeama de oase, se lasa sa dea câteva clocote apoi se rastoarna in oala cu zeama strecurata. Dupa 30-40 minute, totul fiind foarte bine fiert, se trece printr-o sita si se asaza din nou la foc, se potriveste de sare si se lasa sa mai dea 2-3 clocote. La sfârsit se drege cu ou si laptele caldut. Inainte de a servi se adauga restul de unt si verdeata tocata. Drept garnitura se servesc gogosile din aluat sau saleuri. Supa se poate prepara si fara oase, cu zeama in care a fiert zarzavatul sau cu apa.
Comentarii