• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 11 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 11 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Otravuri albe

Otravuri albe

10 octombrie 2018
in Consultatii fara plata
A A

Nu ne vom referi la periculoasele si omniprezentele – deja, si la noi – „prafuri albe” ucigase, drogurile, ci la o surprinzatoare legatura constatata intre alimentatia unei mari parti din omenire si pericole majore la adresa sanatatii consumatorilor. Veti intelege insolitul acestei situatii, dar si ingrijorarile impuse de aceasta, cand veti afla ca vorbim despre atat de apreciatul orez, precum si alte alimente pe care le ingeram in fiecare zi!

Cand industrializarea distruge materia prima agricola

 Rafinarea orezului alb include o etapa de procesare prin care se indeparteaza stratul exterior si germenii boabelor de orez, iar singurul lucru care ramane este endosperma, aceasta constand in primul rand din amidon. Este la fel de important de stiut ca orezul alb poate creste in mod semnificativ nivelul glicemiei serice, un factor de risc important in patologia diabetului zaharat.

 Oare sa fie adevarat ca faina alba este alcatuita aproape in intregime din amidon pur? Ei bine, asa este. In plus, aceasta contine doar o cantitate mica din substantele nutritive regasite in boabele neprocesate. Mai putem mentiona si ca tratamentele chimice suplimentare carora le este supus graul din care se obtine faina alba contamineaza produsul finit cu alloxan, o substanta utilizata pentru a induce in mod deliberat boli diabetice in populatiile de soareci de laborator. In plus, acest compus cu denumirea de alloxan genereaza cantitati uriase de radicali liberi la nivelul celulelor beta pancreatice, care ajung sa fie distruse.

„Atractie” fatala

 Sa recunoastem: dintr-un motiv sau altul, dulcele ne atrage de multe ori in mod irezistibil, astfel ca nici macar nu ne mai intereseaza sa aflam in ce masura consumul acestui produs ne poate ameninta sanatatea (mai ales ca, in primul rand, copiii devin captivi inocenti ai acestei placeri gustative).

 Zaharul alb este insa departe de a fi un aliment real, ci mai degraba o… substanta chimica non-alimentara. Aceasta substanta chimica este mai intai extrasa din surse vegetale precum trestia de zahar sau sfecla de zahar, dar din sucul colectat se elimina prin procesul de rafinare absolut toate proteinele care formeaza fibre si 90% din nutrientii sanatosi si utili corpului.

 Iata cum se desfasoara procesul de extractie! Pentru a indeparta lichidul din siropul de zahar se adauga lapte de var, care genereaza o reactie alcalina ce elimina insa din continut aproape toate vitaminele. Apoi se adauga dioxid de carbon, pentru accelerarea etapei de prelucrare cu var, dupa care lichidul dulce trece prin tuburi care elimina toate impuritatile. Urmeaza inca un tratament, de aceasta data cu sulfat de calciu, dupa care zaharul este albit cu acid sulfuric! Iata de ce nu putem considera zaharul alb un aliment! Nu are proteine, vitamine, minerale, nu are enzime, nici microelemente, nici fibre, nici grasimi, asa ca nu aduce niciun beneficiu nutritiv. Furnizeaza energie si atat.

Drumul catre iad e pavat cu bune intentii

 Sarea rafinata este in esenta clorura de sodiu, si nimic mai mult. Acest tip de sare poate creste riscul de boli cardiovasculare, dar si de multe alte boli si afectiuni. De asemenea, sarea de masa contine iod, care este necesar pentru o buna functionare a organismului, insa cele mai multe alimente procesate bogate in sare (in realitate, foarte bogate, iar aici nu trebuie sa evitam mentionarea marii majoritati a mezelurilor, care sunt adevarate „ocne” camuflate, precum si toate conservele ambalate sau produsele conservate prin sarare si asa mai departe) nu contin si aceasta substanta. Ce contin, in schimb, este fluorul, un aditiv folosit in procesul de rafinare, care poate face ravagii in organism atunci cand este consumat in exces. Consumul acestui tip de sare ne poate predispune la probleme de hipertensiune arteriala.

 Adevarul e ca aproape toti consumatorii, oamenii de rand, cum s-ar spune, nu sunt informati nici macar oficial in mod corespunzator in legatura cu pericolul imens, nevazut, ce ne pandeste din alimente prezentate ca fiind un fel de combustibil al existentei noastre. Dar care, ca orice combustibil, in urma utilizarii sale seamana boli si moarte. Va sugeram doar cateva subiecte de meditatie aruncate, in cel mai bun caz, in derizoriu de catre oficialitati, cei ce „indraznesc” sa le prezinte public fiind amenintati cu sanctiuni drastice.

 Ne referim la: n iodul introdus in sarea destinata consumului uman in mod obligatoriu, sub spectrul unor pedepse prevazute de legi cel putin ciudate; n fluorul din pastele de dinti, care intr-un fel protejeaza dantura, dar in acelasi timp ameninta sa otraveasca utilizatorii, in special pe cei mici; n sinistrul, insa aproape deloc mediatizatul Codex Alimentarius, impus pe plan mondial sub pretextul-viclesug al protejarii populatiei, dar devastator in raport cu alimentatia traditionala bazata pe produse naturale, nechimizate, nefortate sa ne prezinte o „fata comerciala” si atat!

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

ShareTweet
Articolul precedent

Si a fost Ziua Limbii Romane

Urmatorul Articol

Cum au ajuns vechii romani in Japonia

Articole Similare

Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Consultatii fara plata

Urgente pe canicula

23 iunie 2025

Este foarte limpede ca transformarile climatice anuntate de meteorologi au si o...

Consultatii fara plata

Carnea rosie si riscul de cancer

16 iunie 2025

Alimentatia, respectiv calitatea hranei de fiecare zi este frecvent „surclasata” de interese...

Consultatii fara plata

Longevitatea la îndemâna noastra

9 iunie 2025

Medicii si cercetatorii afirma ca, pe masura ce speranta de viata creste,...

Consultatii fara plata

Stresul, la originea urticariei?

2 iunie 2025

Caderea parului, tensiune musculara, probleme ale stomacului... Stresul poate provoca o multime...

Urmatorul Articol

Cum au ajuns vechii romani in Japonia

Arta si istorie

Bergen, oras hanseatic

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

3 iulie 1423 – S-a nascut regele Ludovic al XI-lea al Frantei

7 iulie 2025

Supranumit „Regele Paianjen” pentru firea sa vicleana si reteaua de aliante si...

Citeste mai departe
Blitz

„Schema feniciana” – o comedie neagra pentru zile albe

7 iulie 2025

Cunoscutul, dar si controversatul regizor Wes Anderson revine în atentia publicului cu...

Citeste mai departe
Blitz

Colectie vestimentara

7 iulie 2025

Expozitia ROYAL, care include lucrari inspirate din viata si activitatea Reginei Maria,...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii simple

7 iulie 2025

Mai ales vara, multe femei se plâng de senzatia de picioare obosite...

Citeste mai departe
Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 7-13 iulie 2025

7 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Veti munci din greu pentru a duce lucrurile la bun...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.