Dovlecei umpluti
4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200 g brânza de vaca, 2 legaturi marar, 200 g brânza gouda, piper alb, sare, o lingura ulei de masline.
Se taie dovleceii pe jumatate si se scobesc de se-minte. Se amesteca rosiile taiate cuburi cu brânza de vaci, mararul tocat, smântâna, ouale si se condimenteaza cu sare si piper. Se unge o tava cu ulei, se asaza dovleceii, care se umplu cu compozitia obtinuta, apoi se pune brânza gouda rasa pe deasupra si se introduc la cuptor pâna se gratineaza frumos.
Chec cu suc de portocale
200 g zahar, 240 ml suc portocale, 220 ml ulei, 1 plic zahar vanilat, 3 g scortisoara, 360 g faina, 6 g bicarbonat de sodiu, 80 g miez de nuca, 80 g stafide.
Intr-un bol se pun uleiul, zaharul vanilinat, zaharul, scortisoara si se amesteca foarte bine cu un tel. Se adauga sucul de portocale proaspat stors, faina, bicarbonatul de sodiu, nucile tocate si stafidele, apoi se amesteca bine cu o spatula pâna se omogenizeaza totul. Intr-o tava tapetata cu hârtie de copt se pune aluatul si se da la cuptor, la foc potrivit pâna trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra înainte de servire.
Comentarii