3 bucati piept de gaina, 3 felii pâine, o ceasca lapte, 4 oua, o lingura unt.
Se dau prin masina de tocat bucatile de carne si feliile de pâine (înmuiate în lapte si stoarse bine). Se bat galbenusurile cu putina sare si se amesteca împreuna cu carnea. Se adauga untul si se pun albusurile batute spuma. Se unge o forma cu unt, se presara pesmet, se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 40 de minute.
Prajitura alb si negru
150 g unt, 450 g zahar pudra, 6 oua, 30 g cacao, 1 pahar lapte, 300 g faina, 1 praf de copt, vanilie, ciocolata menaj.
Se amesteca cacaua cu jumatate din cantitatea de zahar si se freaca bine cu untul. Se încorporeaza pe rând câte un galbenus. Se adauga apoi treptat faina cernuta si praful de copt, alternând cu câte putin lapte. Se unge cu unt o tava dreptunghiulara si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se întinde în strat egal. Se coace pe trei sferturi, cam 20 minute, în cuptor, la foc potrivit. Intre timp se bat albusurile spuma tare cu zaharul si cu vanilia. Compozitia trebuie sa fie bine legata si lucioasa. Se scoate tava din cuptor si se întinde albusul deasupra în strat uniform. Se mai da la cuptor la foc mic înca 10-15 minute. Când înca este calda se pudreaza cu ciocolata rasa si se taie dupa preferinta.
Comentarii