Din ce in ce mai multi specialisti spun ca o dieta de slabit corecta e bine sa tina cont si de zodia subiectului respectiv. Astfel, celor din zodiile Berbec, Leu si Sagetator li se recomanda sa manânce putin dimineata, prânzul, ce trebuie luat pâna la ora 14, când hrana se asimileaza la nivel maxim, fiind pentru ei masa esentiala.
Este de preferat ca zilele de dieta sa coincida cu cele când Luna este in primul patrar. Cura trebuie sa fie partiala si de scurta durata, infometarea prelungita fiind contraindicata acestor nativi. Alimentatia sa se bazeze pe proteine din carne, oua si leguminoase. Este benefic regimul alimentatiei diferentiate. Totusi meniul trebuie sa contina suficiente cereale si fructe. Consumul dulciurilor, condimentelor si ciupercilor sa fie limitat. De asemenea, ceaiul si cafeaua nu sunt recomandate.l Nativilor din Gemeni, Balanta si Varsator li se recomanda sa manânce bine dimineata, intre 8 si 10. In acest interval de timp organismul Varsatorilor digera si asimileaza cel mai eficient hrana, fara a rezulta si "depuneri", asa cum se intâmpla dupa apusul soarelui, când nu trebuie sa exagerati cu mâncatul. Pentru cura, ultimele zile ale perioadei lunare sunt cele mai eficiente. E de preferat sa consumati mai mult alimente fierte sau prajite decât cruditati. Daca duceti o viata sedentara, evitati consumul excesiv de cartofi, brânza, cafea, ciuperci si legume cu continut ridicat de apa (castraveti, dovlecei).l Semnele de Pamânt (Taur, Fecioara, Capricorn) sa respecte cele trei mese principale ale zilei, sa manânce regulat si echilibrat. Nativii tineri ai acestor zodii au in siluete frumoase si nu au nevoie de cure de slabit. Ceilalti pot opta pentru intervalul dintre a 8-a si a 30-a zi lunara. Indiferent de vârasta, celor din aceste zodii li se recomanda iaurt, legume si radacinoase. In privinta fructelor, sunt indicate cele dulci si coapte. In cursul dietelor se recomanda limitarea consumului de smântâna si lapte, pâine, dulciuri si alimente foarte sarate.l Regimul alimentar al Semnelor de Apa (Rac, Scorpion, Pesti) depinde de fazele Lunii. Când Luna este in crestere mesele trebuie sa fie consistente in prima jumatate a zilei, iar când este in descrestere, puteti mânca mai bine seara, dupa apusul soarelui. Nativii acestor zodii suporta dietele mai usor decât toate celelalte semne zodiacale. De asemenea, meniul lor este putin limitat. Aceasta trebuie sa contina sucuri si fructe (pepeni si fructe de padure). Nu se recomanda slanina si salamurile. Nici pâinea alba, ceaiul, cafeaua, ceapa si usturoiul.
Iata, pe scurt, ce se recomanda fiecarei zodii:
BERBEC: renuntati la grasimi. Puteti consuma carne de pasare si proteine vegetale. De asemenea, sa nu va lipseasca din meniu: sfecla, telina, salata, conopida, merele, lamâile, nucile.
TAUR: renuntati la dulciuri si consumati spanac, varza, dovleac.
GEMENI: renuntati la mâncarurile hipercalorice (dulciuri, grasimi), dar pastrati diversitatea. Va sunt necesare proteine – carne slaba, peste, oua, nuci – si minerale din mazare, telina, sfecla, porumb, piersici, caise, prune.
RAC: alimentele unei diete corecte sunt, pentru dv., carnea, ouale, fructele de mare, legumele, zarzavaturile, fructele. Renuntati la produsele de patiserie. Vi se recomanda in mod special: brânza, galbenus de ou, stafide, pâine de secara.
LEU: renuntati la zahar, cartofi si, in general, la produsele cu continut crescut de zaharuri si amidon. Aveti nevoie de alimente bogate in proteine, fructe si legume. Consumati multe mere, salata, prune, smochine, nuci.
FECIOARA: renuntati la mâncarurile grele (carne de porc, de oaie). Includeti in meniul dv. brânza de vaci, iaurtul, chefirul, carnea de vita, salata.
BALANTA: renuntati la dulciuri si optati pentru alimente bogate in vitaminele A si E. Mâncati mere, morcovi, piersici, stafide.
SCORPION: renuntati la grasimi, consumati zilnic, obligatoriu, produse lactate, chefir, iaurt, dar si varza, ridichi, ceapa, usturoi, smochine, prune uscate.
SAGETATOR: renuntati la grasimi si condimente. Va sunt necesare, in mod special, vitaminele B si C, prezente in leguminoase, galbenus, ficat de vita. Siliciul necesar este continut in orez, ovaz, in coaja fructelor si legumelor.
CAPRICORN: renuntati la alimente reci, bogate in calorii (inghetata). Meniul dv. trebuie sa contina supe fierbinti, sfecla, morcovi, oua, budinci, varza, spanac, linte, castraveti, smochine, prune uscate.
VARSATOR: renuntati la grasimi si condimente. Va sunt absolut necesare fructele (merele) si legumele verzi (varza, spanac, morcovi) dar si pestele.
PESTI: nu exagerati cu zaharul si grasimile. Preferati salatele din legume proaspete, castravetii, ridichile, nucile, stafidele. La fel, obisnuiti-va sa consumati peste oceanic si fructe de mare.
Comentarii