Profesorii si studentii de la o facultate de medicina din Franta au facut un studiu pe un grup de peste 5000 de subiecti, dorind sa precizeze legaturile dintre grupele sanguine ale acestora si temperamentul fiecaruia.
Concluziile la care s-a ajuns, poate surprinzatoare, arata ca grupa de sânge are aproape aceeasi influenta ca si sexul asupra caracterului, dar si asupra preferintelor alimentare.
Astfel, în grupa de sânge A sunt incluse, potrivit acestor criterii, persoanele care adora legumele si cerealele. Emotivi, sensibili, usor introvertiti, acestora le trebuie o ambianta de intimitate, calda, pentru a servi masa. Cauta alimente usoare, condimentate, dar au adesea probleme cauzate de digestie. Manânca deci cu placere: morcovi, cartofi, ciuperci, brânzeturi, fructe dulci. Tot ei vor trebui însa sa evite carnea, fructele si legumele acide.
Persoanele din grupa 0 sunt extrovertiti, savureaza toate placerile vietii. Lor le plac legumele si mai ales fructele proaspete. Temperamental sunt repeziti si… aventurieri. Manânca si beau mult, îndeosebi mâncaruri rafinate si vor numai alcool fin. Uneori prefera oua, iaurt, brânza proaspata. Dintre fructe, le plac: citrice, afine, pere, capsuni si fragi. Mai putina carne, mai rar peste gras, vânat si fructe uscate. Aceste „frustrari" le-ar aduce un plus de sanatate.
Cei din grupa B sunt firi calculate, care vor sa aiba la masa preparate din alimente bogate în fibre. Sunt persoane care tin deosebit la rationamentul logic. Si totusi, cei cu grupa B manânca pentru a se hrani, si nu fac aceasta din placere. Prefera leguminoasele, pâinea alba, oua, brânzeturi, legume si fructe acide. Nu li se recomanda: sosuri sau dulciuri si aceasta pentru a-si întari sanatatea si sistemul imunitar.
Daca aveti grupa sanguina AB: sunteti o persoana agitata iar mineralele organismului dv. provin din legume verzi. Dar nu uitati, sunteti nestatornic, faceti exces la fiecare masa, adorati preparatele picante, pestele de tot felul, mezelurile, fructele acide si pâinea integrala. E bine sa eliminati din nutritia dv. legumele albe (telina, andivele si conopida).
Comentarii