1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei gras, 2 cartofi, 3 rosii, 100 ml ulei, 150 ml vin alb.
Pestele se curata, se spala, se stropeste cu otet si se sareaza, apoi se lasa sa stea o jumatate de ora. În tava se pun ulei, apoi legumele curatate, spalate si taiate julien. Se clateste pestele de sare si otet si se pune peste zarzavat. Rosiile se taie rondele, se pun deasupra, se toarna vinul si se da la cuptor timp de o ora.
Prajitura cu ananas
Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, o lingura cacao, 5 linguri faina, sare, esenta de rom, 4 albusuri, 150 g zahar, 100 g nuca de cocos.
Crema: 2 plicuri budinca vanilie, 500 ml lapte, 4 galbenusuri, 200 g zahar, 1 pachet unt, 1 compot ananas.
Se bat 6 oua cu 6 linguri zahar, se adauga o lingura cacao, 5 linguri faina, sare si esenta de rom, apoi se pune compozitia într-o tava tapetata. 4 albusuri si 150 g zahar se bat spuma, apoi se adauga nuca de cocos, se omogenizeaza compozitia si luam cu lingura galuste din cocos si le punem în blatul cu cacao, dupa care se da tava la copt. Separat budinca si zaharul se amesteca bine cu laptele turnat treptat, se pun si galbenusurile apoi se fierb. Dupa ce s-a îngrosat, se adauga untul si o cana cu bucati de ananas scurse de suc, apoi se lasa la racit. Blatul se însiropeaza cu 10 linguri din sucul de la compot, apoi se toarna crema peste care radem ciocolata.
Comentarii