150 g linte rosie, 500 g dovlecel, 2 morcovi mici, 2 cepe verzi, 6 catei usturoi, o lingurita boabe coriandru, o lingurita curry, 100 ml lapte de cocos, o lingurita ulei de masline, 1/2 lingurita ienibahar.
Se încinge uleiul într-o tigaie si se pun dovlecelul, morcovii, ceapa si usturoiul tocate. Se adauga boabele de coriandru, curry-ul si se lasa pe foc aproximativ 10 minute. Apoi se pun laptele de cocos, lintea, ienibaharul si un pahar cu apa. Dupa ce au dat în fiert, se da focul mic si se mai lasa 15 minute.
Clatite americane
1 1/4 cana faina, 1 1/2 cana lapte batut, 1/4 cana zahar, 1/4 cana ulei, sare, 1 ou, o lingurita praf de copt, o lingurita bicarbonat.
Toate ingredientele se amesteca bine cu mixerul si apoi se toarna din compozitie în tigaia unsa cu ulei. Se întoarce, pe partea cealalta când se întareste compozitia. Trebuie sa aiba aspect frumos rumenit. Se serveste cu miere sau dulceata.
Comentarii