600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g unt, 1 pahar vin rosu, sare, piper.
Muschiul se taie felii si se bate, apoi se sareaza si se pipereaza. Peste feliile de muschi, se pun câte doua felii de sunca, iar peste sunca, se asaza câte o felie de lamâie, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare. Intr-o tigaie cu putin ulei, se prajesc pe ambele parti rulourile, care s-au dat mai întâi prin faina. Separat, într-o cratita, se pun untul, sare, piper si un pahar cu vin, se adauga bucatile de muschi si se lasa sa dea câteva clocote.
Sufleu cu mere
150 g unt, 7 linguri zahar, 10 oua, 150 g migdale, coaja de la 1/2 lamâie, 4 franzelute mici, o esenta de vanilie, gem, 6 mere.
Frecam untul spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, pe rând, apoi esenta si punem franzelutele înmuiate în lapte si stoarse bine. Amestecam totul bine si adaugam albusurile batute spuma, coaja de lamâie si migdalele taiate, dupa care punem aceasta compozitie peste mere. Merele curatate, scobite si umplute cu gem, le asezam într-o tava tapetata cu unt si faina. Se coace timp de o ora, la foc potrivit.
Comentarii