6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza, o lingurita mustar, sare, piper, patrunjel verde.
Se fierb ouale tari si se taie în jumatate. Se scot galbenusurile, care se amesteca bine cu pieptul de pui tocat, maioneza si mustarul. Se potriveste gustul de sare si piper. Albusurile taiate se umplu cu acest amestec si se decoreaza cu patrunjel verde.
Placinta cu spanac si brânza
50 ml ulei de masline, 600 g brânza feta, 200 g brânza telemea de oaie, 200 g brânza de vaci, 600 g spa-nac congelat, 100 g unt, 8 oua, 1 pachet foi de placinta, oregano, sare, piper.
Spanacul se decongeleaza si se scurge bine de apa. Galbenusurile se separa de albusuri si se bat cu mixerul cu putina sare. Se adauga brânza de vaci si se mixeaza mai departe. Se da pe razatoare brânza telemea, iar feta se sfarâma în bucati mici si se adauga toate în vas. Se omogenizeaza bine acest amestec. Se adauga piper si oregano dupa gust. Separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se încorporeaza spanacul peste spuma de albus si se adauga toate în crema de ou si brânza. Se pune untul la topit. Intr-o tava de placinta unsa cu ulei se pune prima foaie si cu o pensula se unge cu unt topit. Se adauga si a doua foaie de placinta si se unge cu unt si tot asa se aranjeaza 4-5 foi de placinta, ramânând cam tot atâtea de pus si deasupra placintei. Se întinde umplutura cu o spatula si se acopera totul cu câte o foaie de placinta unsa cu unt topit pâna când se termina toate foile. Se unge si ultima foaie si se da tava la cuptor. Se coace pâna când placinta este crocanta.
Comentarii