Mai ales la schimbarea anotimpurilor parul se degradeaza, cade mai mult ca de obicei, motiv pentru care necesita o îngrijire delicata. O puteti face folosind câteva produse naturale.
– Parul gras poate fi tratat cu lamâie. Fierbeti 10 minute coaja rasa de la 2-3 lamâi, cu doua linguri de flori de tei, în 300 ml de apa, apoi strecurati decoctul si adaugati sucul lamâilor. Lasati la macerat doua zile, apoi seara aplicati o lingurita de zeama pe par si masati parul si pielea capului. Repetati timp de o saptamâna.
– Sucul de lamâie este, de asemenea, un decolorant natural pentru parul blond. Amestecati câte doua picaturi de ulei esential de lamâie si de musetel cu o lingura de otet si un litru de apa. Dupa ce va spalati clatiti-va la sfârsit cu acest amestec.
– Masajul zilnic cu extract de urzica are efect stimulator asupra radacinii parului, împiedicând caderea sa.
– Impotriva matretii folositi hrean. Radeti o bucata de hrean si puneti la fiert, la foc mic, timp de juma-tate de ora. Cu decoctul obtinut masati pielea capului o data la doua zile. Hreanul stimuleaza activitatea celulara.
– Dupa spalare aplicati pe par un amestec din 2 linguri de smântâna, o jumatate de lingurita de ulei de germeni de grâu si o lingurita de zeama de lamâie. Lasati masca sa actioneze 15 minute, apoi clatiti bine parul. Acest tratament îi va da stralucire si un aspect sanatos.
– Clatiti parul tocit cu ceai. Un amestec de 500 ml de ceai de musetel cu 500 ml ceai de portocale va da o stralucire aparte parului tocit. Amestecati cele doua ceaiuri si clatiti-va parul dupa spalare.
– Daca va clatiti parul cu apa rece, stratul superior al firului de par se netezeste si reflecta mai bine lumina, iar parul straluceste.
ECATERINA BATRANEANU
Comentarii