• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 20 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 20 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Chiftele cu sos de migdale

Chiftele cu sos de migdale

13 noiembrie 2023
in Femina Club, Retete culinare
A A

500 g carne de vitel tocata, 80 g de migdale macinate, o ceapa, 200 ml de lapte, 50 g de pâine veche, 1 ou, o lingurita pudra sofran, o lingurita chimion macinat, 500 ml de supa pasare, patrunjel verde, sare, piper, 2 linguri ulei masline.

Se toaca ceapa si patrunjelul. Se rupe pâinea în bucati si se lasa la înmuiat în lapte, apoi se stoarce bine si se pune într-un castron împreuna cu carnea tocata, oul, jumatate din cantitatea de patrunjel, sare si piper. Se amesteca bine si apoi se formeaza bile de marimea unei nuci. Ceapa se caleste în ulei de masline la foc mic. Se toarna supa de pui si se lasa sa dea câteva clocote, se da focul mai încet, se adauga chimenul, sofranul, chiftelele si se fierb 20 minute la foc mic. Când sunt gata se scot chiftelele si se pune pudra de migdale în tigaie si se amesteca bine în sos. Se potriveste de sare, piper si se pun înapoi chiftelutele în tigaie. La sfârsit se adauga restul de patrunjel tocat.

Fursecuri fragede

200 g unt, 100 g zahar pudra, 1 ou, o lingurita esenta de vanilie, 300 g faina.

Intr-un vas se pun untul (la temperatura camerei), zaharul pudra si se mixeaza câteva minute, pâna se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga esenta de vanilie si oul batut, se mixeaza din nou 2 minute, apoi se adauga treptat faina. Aluatul obtinut trebuie sa fie fraged. Se pregateste tava mare de la cuptor în care se pune hârtie de copt. Aluatul pentru fursecuri se pune într-un pos rezistent, apoi se formeaza fursecurile în tava. Fursecurile se coc pâna devin aurii, apoi se scot din cuptor si se lasa la racit în tava.

ShareTweet
Articolul precedent

Par sanatos si stralucitor

Urmatorul Articol

Osteoartrita, la 40 de ani

Articole Similare

Femina Club

Evitati deshidratarea

19 mai 2025

Temperaturile din ce în ce mai ridicate, alaturi de alti factori implicati,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

Gimnastica faciala

12 mai 2025

Masajul si exercitiile faciale, alaturi de mastile naturale aplicate, îsi pun amprenta...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Femina Club

Esential pentru un par stralucitor

5 mai 2025

La început de primavara aerul uscat, poluarea si temperaturile oscilante pot avea...

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Urmatorul Articol

Osteoartrita, la 40 de ani

Expozitie video în statiile de metrou bucurestene

Actori cu o suta de chipuri

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

15 mai 392 – A murit împaratul roman Valentinian al II-lea

19 mai 2025

Împaratul roman Valentinian al II-lea, nascut în anul 371, a fost fiul...

Citeste mai departe
Blitz

Amatorul – un film facut de profesionisti

19 mai 2025

Regizat de James Hawes, Amatorul (2025) este un thriller de spionaj avându-l...

Citeste mai departe
Blitz

De ce ne plac sarmalele?

19 mai 2025

O întrebare care sta pe buzele tuturor a primit raspunsul la libraria...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Semne ale abuzului de zahar

19 mai 2025

Zaharul are o reputatie proasta: stomac deranjat, iritabilitate si letargie sunt avertismente...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 19-25 mai 2025

19 mai 2025

BERBEC 21.03-20.04: Urmeaza zile placute însa simtiti nevoia sa va stabiliti niste...

Citeste mai departe
Istorii

Iarna în care vikingii au asediat Parisul

19 mai 2025

Asedierea Parisului de catre vikingi în iarna anului 885 este unul dintre...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.