500 g carne de vitel tocata, 80 g de migdale macinate, o ceapa, 200 ml de lapte, 50 g de pâine veche, 1 ou, o lingurita pudra sofran, o lingurita chimion macinat, 500 ml de supa pasare, patrunjel verde, sare, piper, 2 linguri ulei masline.
Se toaca ceapa si patrunjelul. Se rupe pâinea în bucati si se lasa la înmuiat în lapte, apoi se stoarce bine si se pune într-un castron împreuna cu carnea tocata, oul, jumatate din cantitatea de patrunjel, sare si piper. Se amesteca bine si apoi se formeaza bile de marimea unei nuci. Ceapa se caleste în ulei de masline la foc mic. Se toarna supa de pui si se lasa sa dea câteva clocote, se da focul mai încet, se adauga chimenul, sofranul, chiftelele si se fierb 20 minute la foc mic. Când sunt gata se scot chiftelele si se pune pudra de migdale în tigaie si se amesteca bine în sos. Se potriveste de sare, piper si se pun înapoi chiftelutele în tigaie. La sfârsit se adauga restul de patrunjel tocat.
Fursecuri fragede
200 g unt, 100 g zahar pudra, 1 ou, o lingurita esenta de vanilie, 300 g faina.
Intr-un vas se pun untul (la temperatura camerei), zaharul pudra si se mixeaza câteva minute, pâna se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga esenta de vanilie si oul batut, se mixeaza din nou 2 minute, apoi se adauga treptat faina. Aluatul obtinut trebuie sa fie fraged. Se pregateste tava mare de la cuptor în care se pune hârtie de copt. Aluatul pentru fursecuri se pune într-un pos rezistent, apoi se formeaza fursecurile în tava. Fursecurile se coc pâna devin aurii, apoi se scot din cuptor si se lasa la racit în tava.
Comentarii