400 g farfalle, 2 linguri ulei, 2 fire praz, 2 catei usturoi, 500 g sos tartar, 1 ou, 3 linguri sos de soia, piper, 300 ml suc rosii, 400 g rosii din conserva, 4 linguri pasta de ardei rosii, 2 linguri bulion, tarhon verde, seminte de pin, sare.
Pastele se fierb în apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Uleiul se încinge într-o tigaie înalta. Prazul se taie rondele, usturoiul se toaca marunt si se calesc în ulei. Se adauga sosul tartar si oul, se caleste si se condimenteaza cu sos de soia si piper. Se stinge cu suc de rosii si rosiile din conseva, se încorporeaza sosul de ardei rosii si se condimenteaza cu sare, piper si bulion. Sosul se pune peste pastele fierte, iar deasupra se presara tarhon tocat si câteva seminte de pin prajite.
Prajitura cu gem
125 g margarina, 150 g zahar, 2 pliculete zahar vanilinat, 125 g faina, 100 g faina de migdale, o lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat, 100 ml lapte de soia, gem de fructe, 150 g nuca.
Margarina, zaharul vanilinat si zaharul se amesteca bine. Apoi se adauga laptele de soia, cele doua tipuri de faina, praful de copt si bicarbonatul. Aluatul obtinut se întinde într-o tava, unsa si tapetata cu hârtie de copt. Se pune peste foaie un strat de gem. Peste gem se presara nuca tocata mare si se da tava la cuptor, la foc potrivit.
Comentarii