1 macrou afumat, 3-4 rosii cherry, 500 g ciuperci, o vânata, 1 morcov, 1 dovlecel, 2 linguri pasta de tomate, piper, dafin, lamâie.
Intr-o tigaie, se calesc în ulei, ciupercile taiate felii, vânata, dovlecelul si morcovul taiate cubulete, dupa care, se adauga o ceasca de apa, pasta de tomate, condimentele si se lasa la fiert, pâna iese uleiul deasupra. Separat, se taie pestele si se amesteca bine cu rosii cherry, taiate cubulete, dupa care, se condimenteaza cu ulei de masline, zeama de lamâie si piper. Se pune într-un vas zacusca de ciuperci si apoi deasupra pestele, apoi se poate servi.
Prajitura vieneza
Blat: 140 g unt, 140 g faina, 2 oua, 2 linguri smântâna, o lingura zahar, putina sare.
Umplutura: 500 g brânza de vaci, 6 linguri smântâna, 6 linguri zahar, 6 oua.
Ingredientele de la blat se amesteca, se framânta bine si se lasa 30 de minute în repaus. Apoi se întinde o foaie de marimea tavii si se coace pe jumatate. Umplutura se prepara amestecând brânza de vaci trecuta prin sita cu smântâna, zaharul, galbenusurile, apoi se adauga albusurile batute spuma. Crema se întinde peste prajitura coapta pe jumatate si se introduce din nou la cuptor pâna se rumeneste frumos. La final, se pudreaza cu zahar vanilat.
Comentarii