1 kg muschi file, 2 foi dafin, piper boabe, 200 ml otet, 2 litri apa, sare.
Pentru ornat: 10 g boia iute, o capatana usturoi, piper, sare, 10 ml zeama de la fiert.
Muschiul file se pune la fiert aproximativ o ora in zeama formata din otet, apa, sare, dafin si piper. Compozitia pentru ornat se prepara din boia iute, usturoi pisat, piper, sare si zeama de la fiert. Cand este gata se scoate, se lasa putin sa se raceasca, apoi se unge cu aceasta compozitie pe toata suprafata.
Tarta cu mere
2 mere, 150 g zahar, 750 ml lapte, 4 oua, 3 linguri de faina, o lingura zahar vanilat.
O tava rotunda se unge cu putin ulei dupa care se presara un pic de zahar. Merele se curata de coaja si se taie rondele, se pun in tava. In continuare zaharul, ouale, laptele, faina si vanilia se bat bine, dupa care compozitia se toarna in tava peste mere si se da la cuptor la foc potrivit.
Comentarii