1 kg carne tocata, 200 g ciuperci, 2 kg ardei gras, 1 pahar orez, 3 cepe mari, 3-4 linguri bulion, o legatura marar, 500 g rosii, 2 linguri faina, sare, piper.
Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga ciupercile tocate si se mai calesc si ele. Se adauga carnea si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se pun orezul, bulionul si mararul tocat marunt. Se asezoneaza cu sare si piper, se amesteca bine si se da la rece. Se spala ardeii, se taie cate un capacel si se scot cotoarele. Ardeii se umplu cu compozitia de carne. Se taie cate un capacel din rosii si se asaza deasupra fiecarui ardei. Se pun ardeii intr-un vas, in asa fel incat sa nu ramana prea mult spatiu intre ei, ca sa nu se rastoarne la fiert. Se adauga 1-2 linguri bulion si se completeaza cu apa. Se asaza deasupra o farfurie sau un capac mai mic, ca sa nu se ridice in timpul fiertului. Se fierb la foc mic aproximativ o ora. Dupa ce s-au fiert ardeii se prepara sosul astfel: intr-o craticioara se scoate zeama in care au fiert ardeii si se da in clocot. Se leaga doua linguri de faina cu apa rece, se adauga peste zeama si se amesteca continuu, ca sa nu faca cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat sosul, se da deoparte.
Tagliatelle cu surimi
250 g surimi, o ceapa rosie, 1/2 ardei gras rosu, 200 ml vin alb, 100 ml apa, 5 catei usturoi, piper, 1/2 punga tagliatelle.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand se inmoaie, se adauga ardeiul tocat, iar dupa 1 minut se pune si surimi taiat in bucati de aproximativ 2 cm. Se adauga vinul, iar cand incepe sa clocoteasca, se pune usturoiul pisat si 100 ml apa. Se condimen-teaza cu piper, sare si se lasa sa scada zeama. ~ntre timp se pregatesc pastele, conform instructiunilor indicate pe ambalaj. La final se amesteca surimi cu pastele si se servesc fierbinti.
Comentarii