7 ardei, 6 linguri cu orez, o ceapa, ulei, sare, 1/2 pahar cu suc de rosii, smantana, un morcov si piper.
Se spala orezul, se lasa in apa sa se umfle. Se toaca marunt ceapa, morcovul se rade pe razatoare si se pune impreuna cu ceapa sa se inmoaie in ulei, pe foc mic, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se adauga un ardei gras taiat suvite subtiri si o rosie fara coaja, fara seminte, taiata marunt. Cand s-au inmuiat bine, se pun orezul si 1/2 pahar de suc de rosii. Se fierbe amestecul, se pun sare, piper, marar si patrunjel verde tocat. Cand a scazut sucul, se ia de pe foc si se umplu ardeii cu compozitia obtinuta. Se aranjeaza ardeii umpluti in cratita, in picioare. Se toarna peste ei suc de rosii si apa pana ii acopera. Se mai pun 3 linguri cu ulei si putina sare, patrunjel verde si se dau la cuptor. Se servesc reci. Se pot servi si calzi, cu smantana.
Comentarii