12 aripioare pui, 100 g unt, 3 linguri miere, 2 linguri mustar, o lingura sos soia, 1/2 lingurita pudra usturoi, 1/2 lingurita boia ardei dulce, o lingurita oregano, sare, piper.
Se spala aripioarele si se lasa la scurs. Se topeste untul, apoi se combina cu mie-rea, mustarul, sosul de soia si condimentele. Se pun aripioarele intr-o tava, apoi se toarna sosul deasupra. Se amesteca bine cu carnea, in-cat toate aripioarele sa fie unse cu sosul aromat. Se acopera aripioarele cu folie alimentara si se da carnea la rece pentru minim 2 ore. Se asaza aripioarele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu sosul ramas, apoi se dau la cuptor pentru 50-55 de minute, pana cand se rumenesc bine si se pot patrunde usor cu furculita.
Inghetata de caise
1 kg caise foarte coapte, 40 g zahar, 1 plic zahar vanilat, sucul de la 1/2 lamaie, 200 ml frisca lichida.
Zaharul si 250 ml apa se pun pe foc si cand se for-meaza siropul, se pun caisele fara samburi. Se trage va-sul de pe foc, se lasa caisele asa timp de 20 de minute si se paseaza. Compozitia obtinuta se strecoara. Se adauga peste compozitia de caise zaharul vanilat, sucul de la-maie si frisca lichida bine batuta. Se mixeaza 2 minute, apoi se pune la congelator. Se consuma dupa ce a fost tinuta la congelator minim 4 ore.
Comentarii