Se pregateste un aluat pentru foaie subtire sau se cumpara din comert. 500 g sau 1 kg de foi (la pachet), 500 g unt sau margarina, 500 g nuci macinate. Sirop: 750 g zahar, 3 pahare cu apa, zeama de lamâie, vanilie, coaja de lamâie, rom. Se unge tava cu unt, se pune o foaie de aluat cât tava, se stropeste cu unt topit, se asaza un strat de nuci, amestecate cu coaja de lamâie si vanilie. Se pune o alta foaie deasupra, se stropeste cu unt si se presara pe ea nuci, se repeta operatia, pâna se termina foile si nucile, iar deasupra o foaie de aluat fara nuci. Se unge peste tot cu unt fierbinte si se taie cu un cutit baclavaua in romburi mari. Se da la cuptor. Se prepara siropul de zahar. Când baclavaua este coapta, se scoate, peste ea se toarna siropul in care am pus romul si se da din nou la cuptor, unde se lasa pâna ce absoarbe tot siropul si se inmoaie bine.
Comentarii