½ kg carne, 1-2 oase, 3 ardei grasi, 1 dovlecel, 3 patlagele verzi, 2 linguri orez, ½ kg rosii, 2 cepe, 2 oua, sare, piper, ½ l bors, 1 ½ l apa. Se curata ardeii, patlagelele si dovlecelul (acesta din urma se taie in doua), li se scoate miezul, apoi se umplu cu tocatura preparata din carne tocata prin masina si amestecata cu orez, sare, piper si verdeata tocata marunt. Se pun la fiert oasele cu apa si sare; dupa ce au fiert 1 ½-2 ore se strecoara. Se asaza oala din nou la foc, se adauga o ceapa tocata marunt si verdeata. Când fierbe in clocot se asaza legumele umplute cu carne si se lasa sa fiarba la un foc slab, pentru ca sa nu se sfarâme. Când carnea din umplutura este aproape fiarta se adauga rosiile curatate de pielita si sâmburi, taiate felii si borsul clocotit si spumat. Borsul se drege cu doua galbenusuri. Se adauga leustean si patrunjel verde tocate marunt.
Comentarii