O limba de porc, 1 morcov, 2 castraveti verzi, 1 ardei gras rosu, leustean, o ceapa cu codite verzi, 1/2 l apa, 1/2 l bors, sare.
Se opareste limba, se lasa sa dea 2-3 clocote, se scoate, se lasa sa se raceasca, se curata de pielita groasa. Se taie felii sau cubulete. se spala zarzavatul, se curata. Morcovul se rade, ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie suvite, castravetii se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-o oala punem ulei si calim morcovul ras. Amestecam mereu, adaugam apa, cand apa clocoteste punem ceapa tocata, ardeiul, castravetii si bucatile de limba. Se lasa sa fiarba. Cand sunt fierte se adauga borsul si se potriveste dupa gust. Se bate un ou cu 3-4 linguri cu smantana si se toarna in bors. Se adauga crenguta de leustean taiata marunt. Se acopera cu capac.Mazare cu limba de porc
Comentarii