1 pui (sau spate de pui, la tavita, din comert), 1 litru bors de tarate, 2 si 1/2 litri apa, 1 patrunjel, 1 morcov, 1/2 telina, o ceapa, 1 ou, 2 linguri cu smantana, sare, tarhon sau leustean.
Se spala bine puiul, se scot plamanii, ciocul, unghiile de la gheare. Se pune puiul intreg in apa rece la fiert la foc domol. Se spumeaza mereu. Cand nu mai face spuma, se pun legumele spalate, curatate si rase pe razatoarea cu gauri mari. Se toaca ceapa marunt. Se lasa sa fiarba la foc mic. Dupa ce a fiert carnea se scoate si se transeaza. Aripile si spatele se pun in oala. Pieptul si pulpele se dau deoparte, pe o farfurie. Dupa ce am adaugat borsul punem leustean sau tarhon. Se lasa sa dea in 2-3 clocote. Se drege borsul, cu ou batut, amestecat cu 2-3 linguri cu smantana. Se presara patrunjel verde cand servim borsul.
Comentarii