1 litru apa, 5 salate mici, 1 ceapa, câtiva catei de usturoi sau câteva fire de usturoi verde, 1 lingura ulei, 50 g slanina, 4 oua, 1 litru bors, 2 linguri orez, câte o lingura patrunjel, marar si leustean. Se pune apa la foc cu sare, când începe sa fiarba se adauga ceapa si usturoiul, iar dupa ce ceapa s-a înmuiat, salatele tocate. Separat se prajeste în ulei slanina taiata cuburi. Dupa ce s-a rumenit se pune în supa împreuna cu verdeata tocata. Se mai dau câteva clocote apoi se adauga borsul fiert separat si spumat. Dupa un clocot, doua se ia borsul de pe foc. În uleiul în care s-a prajit slanina se face o omleta obisnuita din trei oua si un albus, care se taie în fâsii si se pune în ciorba. Se drege ciorba cu smântâna frecata cu un galbenus. În loc de bors ciorba se poate acri cu otet. Facultativ se poate pun 2 linguri de orez.
Comentarii