3-6 legaturi loboda rosie, 3-4 fire ceapa verde, leustean, marar si patrunjel verde, orez, 1 ou, 200 g smantana, sare, 1 litru apa, 1 litru bors proaspat.
Se pune in oala apa sa fiarba. Zarzavatul spalat bine, ceapa tocata marunt, cu tot cu codite si orezul spalat se pun in oala. Cand sunt fierte, se adauga loboda si verdeata spalate si tocate. Se pune borsul fiert separat, se bate oul cu smantana, se toarna in bors si se mai fierbe cateva minute.
Chiftele de vinete cu sos de rosii
3 vinete mijlocii, 2 oua, 2 linguri faina, sare, piper, 3 linguri ulei.
Pentru sos: 500 g rosii, o ceapa, o lingurita zahar, sare.
Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga. Se toaca si se incorporeaza ouale, sare, piper si faina, astfel incat sa fie compozitia potrivit de moale. Se ia cu lingura din compozitie si se da drumul chiftelelor in ulei incins, prajindu-le uniform. Separat se fierb cateva rosii, se trec prin sita si se amesteca bine cu putina ceapa prajita. Se pune sare si o lingurita cu zahar. Se lasa sa dea in cateva clocote. Se asaza chiftelele in sosul de rosii si se lasa sa fiarba foarte incet, ca sa nu se sfarame.
Comentarii