• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 17 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 17 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Budinca apetisanta din legume

Budinca apetisanta din legume

25 ianuarie 2001
in Retete culinare
A A

6 linguri faina, 8 oua, 250 g unt, 100 ml lapte, 250 g smântâna, 300 g ciuperci, 1 conopida mica (circa 250 g), 250 g mazare boabe, 50 g cascaval ras, sare, piper.

Se freaca 150 g unt cu 6 galbenusuri, pâna se obtine o crema spumoasa, se adauga faina si laptele, amestecând bine, apoi se pun albusurile batute spuma. Compozitia rezultata se împarte în 4 parti egale, din care se fac 4 foi si se coc pe rând, într-o tava sau o cratita, unse. Ciupercile se curata, se spala si se înabusa indr-o lingura de unt. Când sunt muiate, se adauga putina faina, sare si piper. Conopida, tinuta o ora în apa cu sare, se fierbe în apa clocotita cu sare si, când este gata, se scurge si se desface în bucatele mici. Mazarea se fierbe, de asemenea, în apa clocotita cu sare si se scurge. Se ia o forma potrivit de mare, se unge cu unt si se pune mai întâi o foaie peste care se asaza ciupercile, netezind cu lingura suprafata. Se pune apoi a doua foaie, peste care se presara mazarea, apoi a treia, peste care se asaza buchetele de conopida si se toarna smântâna amestecata cu doua galbenusuri. La sfârsit, budinca se acopera cu a patra foaie, peste care se pun câteva bucatele de unt. Budinca se coace la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute. Când este frumos rumenita, se scoate si se serveste imediat.

ShareTweet
Articolul precedent

Medalion din piept de pasare

Urmatorul Articol

Un contraargument lansat istoriei

Articole Similare

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Urmatorul Articol

Un contraargument lansat istoriei

Medicamentele marii

Emilia Vladescu sau o noua generatie de supradotati extrasenzorial?

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

12 iunie 1519 – S-a nascut Cosimo de Medici

16 iunie 2025

Cosimo I de’ Medici (1519-1574) a fost primul Duce de Florenta si,...

Citeste mai departe
Blitz

Cleopatra, superproductia care a adus Hollywood-ul la un pas de ruina

16 iunie 2025

Filmul „Cleopatra”, regizat de Joseph L. Mankiewicz, este cunoscut nu doar ca...

Citeste mai departe
Blitz

Rubens la Palat

16 iunie 2025

Cea mai valoroasa pictura din România este prezentata la Palatul Culturii din...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Carnea rosie si riscul de cancer

16 iunie 2025

Alimentatia, respectiv calitatea hranei de fiecare zi este frecvent „surclasata” de interese...

Citeste mai departe
Femina Club

„Amprentele” tineretii

16 iunie 2025

Ingrijirea tenului matur este esentiala în lupta cu ridurile, pentru mentinerea „amprentelor”...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 16-22 iunie 2025

16 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Porniti într-o calatorie si veti fi uimiti de diferenta, deoarece...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.