• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 4 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 4 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Budinca de ciuperci

Budinca de ciuperci

30 octombrie 2002
in Retete culinare
A A

      500 g ciuperci, 2 cepe mijlocii, 5-6 oua, 2 linguri ulei, 2 linguri pesmet, sare, piper, 1 lingura verdeata tocata, putin unt. Pentru foaie: 1 cescuta ulei, 2 linguri smântâna, 1 lingura apa, faina cât cuprinde, sare, putin piper. Din smântâna, ulei, o lingura de apa, sare, piper si faina cât cuprinde se prepara un aluat care se framânta pâna când devine neted si elastic. Pâna la intrebuintare se tine in frigider. Ciupercile se curata, se spala, se taie lamele si se calesc impreuna cu ceapa in ulei, pâna se inmoaie bine. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit bine, se adauga galbenusurile, unul câte unul, pesmetul, verdeata, apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust. Când este bine omogenizat se pun albusurile batute spuma, amestecând usor. Din aluat se intinde o foaie gorasa de aproximativ 3 mm cu care se tapeteaza forma, unsa cu unt. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se toarna compozitia de ciuperci netezind deasupra cu un cutit. Se pune in cuptorul incins in prealabil si se coace la foc potrivit 30-35 minute. Dupa ce s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor se lasa sa se abureaza putin in forma, apoi se rastoarna pe o farfurie. Se serveste calda, cu sau fara smântâna, dupa gust.

ShareTweet
Articolul precedent

21 – 27 octombrie

Urmatorul Articol

Liviu Ciulei, portretul artistului la tinerete

Articole Similare

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Urmatorul Articol

Liviu Ciulei, portretul artistului la tinerete

Celalalt Nobel

Rapiti de OZN-uri

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Citeste mai departe
Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 30 iunie – 6 iulie 2025

30 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa energie care îmbunatateste si extinde lucrurile, motiv...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.