3 mere frumoase, 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, ½ l lapte, ½ baton vanilie, 7-8 nuci tocate, putina marmelada, unt.
Se curata usor merele de coaja, se taie in rondele si se asaza intr-o forma unsa bine cu unt si presarata bine, pe toate laturile, cu pesmet sau faina. Peste merele astfel asezate se presara putin zahar si se pune vasul in cuptorul incalzit pentru câteva minute. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si laptele care a fost fiert impreuna cu vanilia. Se toarna amestecul peste mere si se pun din nou la cuptor. Albusurile se bat spuma, se amesteca nucile si cu marmelada si apoi se toarna peste compozitia care intre timp s-a copt. Se mai tine budinca la cuptor 4-5 minute. Budinca se scoate pe o farfurie si se serveste taiata felii. Se poate servi calduta dar e mult mai gustoasa rece.
Comentarii