1 kg spanac, 1 lingura cu faina, 1/2 cana cu lapte, 2 linguri cu unt, 300 g cascaval ras, 4 oua, pesmet, 400 g ciuperci fierte si taiate felii. Ciupercile se spala si se pun in unt sa fiarba inabusit pâna scade zeama lor. Se spala spanacul in mai multe ape, se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare, se scurge, se toaca. Se adauga 1 lingura cu faina, 1/2 cana cu lapte si se lasa sa fiarba pâna se ingroasa. Se da deoparte, se lasa sa se raceasca. Se adauga untul, cascavalul ras si galbenusurile batute. Se amesteca si se introduc albusurile batute spuma amestecând usor. Se unge o forma cu unt, se presara pesmet, se pune un rând de spanac, un rând de ciuperci. Deasupra un rând de spanac peste care se presara cascaval ras. Se da la cuptor.
Comentarii