1 kg urzici tinere, 1 ceasca de orez, 125 g margarina (sau unt), brânza rasa (cascaval sau telemea), 4 oua, 1 lingurita de faina, sare. Urzicile se curata, se spala in apa multa si se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se toaca bine pe un fund de lemn sau se trec prin sita, apoi se amesteca cu faina, 50 g margarina topita si 50 g brânza rasa. Se alege orezul, se spala, se fierbe in apa cu sare, se lasa sa se racoreasca, apoi se amesteca cu 50 g margarina, brânza rasa, piper si ouale batute ca pentru omleta. Se ia o forma potrivita, se unge cu margarina sau unt, se pune jumatate din cantitatea de orez, se netezeste, apoi se pun urzicile si deasupra restul de orez. Se stropeste cu margarina, se presara cascaval ras si se pune, 20-25 minute, in cuptorul incins, la foc potrivit, sa se rumeneasca. Se serveste calduta; budinca este foarte buna si rece.
Cotlet de porc la cuptor
1 kg cotlet porc, 8 coaste afumate de porc, 10 ciuperci champignon,...
Comentarii